troche zbyt głośny...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bartek_pulawy
    Ambiente
    • 2010
    • 122

troche zbyt głośny...

nie zakręciłeś szyby jak byłeś na myjni :P
  • strazakp
    Elegance
    • 2008
    • 819
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

troche zbyt głośny...

witam!
    We wrześniu tego roku stałem sie właścicielem O1 1.9TDI ASV 110KM, czy w sumie to nie dawno i cały czas poznaje moje autko.
    Jest jedna rzecz, która mi nie daje spokoju,a mianowicie wygłuszenie, które chyba nie jest zbyt dobre.Chodzi mi o odgłos silnika przedostający się do kabiny.Oczywiście w momencie nagrzania silika ten odgłos łagodnieje ale i tak uważam, że mogło by być ciszej.
    Dodam tylko, że wcześniejszym moim autem była Toyota w benzynie ale ojciec ma Opla Astre 1,7TD i u niego jest jak by trche ciszej.
    oczywiście wiem, że to jest Diesel ale wiem, że są cichsze, i wcale nie porównuje z nowymi autami tylko z podobnymi rocznikami innych marek.
    jak to jest u Was i jak ewentualnie można by temu lekko zaradzić (tzn.wyciszyć)???
    strazakp

Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
    Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.

Komentarz

• gebek
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1214

strazakp, sa trzy mozliwosci :szeroki_usmiech
      -przyzwyczaic sie
      -kupic zatyczki do uszu
      -sprzedac i kupic cos cichego
      Tato,tato...czy to auto jest chore?
      Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
      Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• bogusg
        Rider
        • 2007
        • 355

A ja proponuję poszperać w dziale audio Sound & Multimedia tam jest sporo na temat wygłuszania całej kabiny, ale na ile to skuteczne trzeba pytać tych co to robili
        Teraz xenony by krzynol

Komentarz

• phrix
          L&K
          • 2007
          • 1000
          • Audi
          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez bogusg
          A ja proponuję poszperać w dziale audio Sound & Multimedia tam jest sporo na temat wygłuszania całej kabiny, ale na ile to skuteczne trzeba pytać tych co to robili
          Ja robilem czesciowe wygluszenie w mojej Oci, mysle ze warto. Genialnie sie tego auta wygluszyc nie da bo to nie ta klasa. Mysle, ze jezeli masz wolne srodki to wyciszenie spelni twoje oczekiwania ( jezeli bedzie zrobione profesjonalnie). Musisz wiedziec ze klekotanie zawsze zostanie, 1.9 TDI tak poprostu w skodach pracuje.
          Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• magart
            Ambiente
            • 2008
            • 146

Jak to powiedział kiedyś pewien mechanik - Panie, TDi nie grzeszy ciszą, ale za to przebiegi można kręcić jak mało którym samochodem

To tak na pocieszenie.
            a jednak GOLF...

www.magaczewski.pl

Komentarz

Pracuję...